Döngüsel İş Tasarımı Eğitimi

SKD Türkiye Döngüsel İş Modeli Tasarım Eğitimi, döngüsel ekonominin gelişimini tasarım yoluyla hızlandırmayı hedefliyor. Eğitim ve atölyeler aracılığıyla iş modellerinizi yeniden değerlendirebilir, döngüsel tasarım ve girişimcilik olanakları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu eğitim ile beraber yeni ürün, hizmet ve iş modellerinin geliştirilmesi fırsatlarını keşfederek ve döngüsel ekonomiye geçiş için gerekli adımları atabilirsiniz.

Döngüsel İş Modeli Tasarım Eğitimi ile uzmanların rehberliğinde, aynı vizyona sahip şirketlerle birlikte işinize en uygun döngüsel ekonomi modelini belirleyebilir, bilgi paylaşımında bulunabilir ve yeni işbirlikleri oluşturabilirsiniz. Üç günlük atölye çalışması ile mevcut iş modelinizdeki değer kaybını tespit edip, yeni işler için fırsatlara dönüştürmeyi öğrenebilirsiniz!

Neden Döngüsel İş Tasarımı Eğitimi?

Katılımcılar, bu üç günlük eğitim serisi ile döngüsel iş tasarımı metodolojisini öğrenerek şirketleri için yeni döngüsel iş fırsatlarını keşfedebilecekler. Üçüncü günün sonunda, öğretiyi somutlaştıran yeni bir iş modeli, ürün (yeniden) tasarımı ve ek hizmetler / süreçler içeren yeni bir döngüsel teklif geliştirilecek. Katılımcılar eğitim süresince ekonomi, tasarım ve işletme modelleri hakkında yeni bilgiler edinebilecekleri gibi eğitime katılan diğer şirketlerle beraber etkileşim ve potansiyel işbirliği için olanaklardan faydalanabilecekler.

Kimler Katılmalı?

Eğitim Döngüsel ve Sürdürülebilir İş Modelini oluşturmak veya geliştirmek isteyen üretici firmalar için uygundur. Eğitime aynı şirketten 2 kişinin katılması rica olunur. Döngüsel iş modeli geliştirme sürecinde en büyük değerin, farklı fonksiyonlardan kişilerin birbirleriyle etkileşime geçmesi ile yaratıldığı göz önünde bulundurularak, katılacak kişilerin şirketin değer zincirinin farklı halkalarından olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle üretim ve ar-ge, operasyon, pazarlama, satış, iş geliştirme departmanlarının katılması tavsiye edilir.

Gün boyunca katılımcılar kendi döngüsel modelleri üzerinde mümkün olabildiğinde çalışabilmeleri sağlanır. Bu süreç;

  • İlgili döngüsel bilgilerin, tasarım süreci bileşenleri ve araçların aktarılması,
  • Bir şirketten iki kişiyle bağımsız olarak çalışılması
  • Diğer katılımcı firmalarla birlikte çalışılması olarak planlanmıştır.

1. Gün: Başlangıç
Mevcut doğrusal uygulamadaki fırsatların tespit edilip seçilmesine ve döngüsel tasarım stratejilerinin ve iş modellerinin tanıtılmasına odaklanılır

2.Gün: Tasarlama


Birinci günde belirlenen döngüsel fırsatlar için tüm tüketici önermesi, iş modeli, ürün (yeniden) tasarımı ve hizmet önerisini de içerecek şekilde geliştirilir. PtL'deki iş modelleri ve tasarım stratejileri bütün çalışmanın temelini oluşturur.

3. Gün: Uygulama


Eğitimin 2. gününde iş modeli, ürün (yeniden) tasarımı ve hizmet önerisi geliştirilen önermenin uygulamaya geçirilmesine odaklanılır ve bir yol haritası hazırlanır.