Türkiye’nin döngüsel ekonomi platformu Türkiye Materials Marketplace (TMM), firmaları buluşturmaya ve döngüsel ekonomi ile ilgili faaliyetlerinde desteklemeye devam ediyor. Son olarak, TMM üyelerinden Anadolu Etap ve Sütaş, platform üzerinde bir araya gelerek başarılı bir işbirliğine imza attı.

Anadolu Etap’tan alınan arıtma çamurunun, Sütaş’ın Katı Atık Bertaraf ve Biyogaz Üretim Tesisi’nde değerlendirildiği işbirliği ile son altı aylık dönemde, Anadolu Etap’ın yaklaşık 40 tonluk arıtma çamuru Sütaş tesislerinde işlenerek yenilenebilir enerjiye dönüştürüldü.

Biyogaz tesisinde organik atıkları işleyerek; elektrik, buhar, sıcak su ve organik-organomineral gübre üretimi gerçekleştiren Sütaş, bu sayede üretim faaliyetlerinde kullandığı elektriği tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor, sera gazı salınımını engelleyerek doğaya zarar vermeden, kendi enerji ihtiyacının tamamını karşılayabiliyor.

Üyelerimizin kurduğu bu işbirliği sayesinde enerji maliyetleri önemli ölçüde düşürülürken, atık miktarı ve emisyon oranları azaltılarak ekolojik fayda da sağlanıyor.

Siz de yapabilirsiniz

  • Siz de ürettiğiniz atıkları TMM Platformuna ekleyip atıklarınızdan ekonomik fayda sağlayabilirsiniz
  • Eğer lisanslı bir atık alıcısıysanız buraya tıklayarak TMM Platformundaki atıkları inceleyebilirsiniz
  • Henüz üye değilseniz, TMM Platformuna üye olmak için bizimle iletişime geçmeniz yeterli

SÜTAŞ HAKKINDA

1975 yılından beri sadece süt ve süt ürünlerine odaklı olarak faaliyet gösteren Sütaş, Türkiye, Makedonya ve Romanya’daki 5 tesisinde, yılda 900 milyon litre süt işlemekte ve tüketicilerine 77 çeşit ürün sunmaktadır. Türkiye’de her on hanenin sekizinde tercih edilen Sütaş, süt ve süt ürünleri sektörünün lider markasıdır. 5000 kişiye doğrudan istihdam sağlayan Sütaş'ın cirosu 2018 yılında 3 milyar 183 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

Sütaş, ineklerin beslendiği ottan sofralara ulaşan süt ve süt ürünlerine kadar olan bütün süreci Çiftlikten Sofralara entegre iş modeli ile yönetmekte ve denetlemektedir. Ürünlerinin doğallığının ve kalitesinin güvencesi olan bu modelin gereği olarak Sütaş, üretim tesislerinin yanı sıra; eğitim merkezleri, uygulama çiftlikleri, damızlık yetiştirme çiftlikleri, yem fabrikaları, geri kazanım ve enerji tesislerinden oluşan bütünleşik bir yapı ile faaliyet göstermektedir. Bölgesel ihracat stratejisi çerçevesinde Sütaş, 23 ülkeye 8,24 milyon dolarlık ihracat yapmaktadır.

ANADOLU ETAP HAKKINDA

Türkiye’de tarımın ve tarıma dayalı endüstrinin gelişiminde öncü şirketlerden biri olan Anadolu Etap, sektördeki kaliteli meyve ve meyve suyu ihtiyacını karşılamak üzere; Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve dünyanın en büyük portakal suyu üreticilerinden Brezilyalı Cutrale Grubu’nun ortaklığı ile kurulmuştur. Bugün itibariyle 8 çiftliği, 3 meyve suyu fabrikası ve 1 meyve paketleme tesisi bulunan Anadolu Etap, Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi konumundadır.

Amerika’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyada müşterilerine kesintisiz hizmet veren Anadolu Etap, uluslararası geçerliliği olan Global G.A.P ve Türkiye’de geçerli olan İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahiptir.