TMM Platformu üzerinden yapılan 3. ve 4. Atık alışverişleri gerçekleşti
TMM döngüsel ekonomi ve endüstriyel simbiyoz imkanlarının araştırılması, firmaların döngüsel ekonomi yoluyla yaratacakları çevresel faydanın yanında ekonomik katma değer de üretebilmelerine destek olma sürecinde iki başarı daha elde etti.
TMM üyelerinden Rönesans Holding ile Exitcom arasında gerçekleşen 3. atık alışverişinde, Rönesans Holding’in Vakıf GYO projesi dahilinde oluşan 340 kg elektronik atık ve tehlikeli atık başarıyla geri dönüştürülmüş oldu.
Atık Tipleri ve Geri Kazanım Oranları
Klima atıkları MOTAT (Mobil Atık Takip Sistemi) bildirim sistemi üzerinden alınmıştır. CFC gazı ve yağ içermeleri sebebiyle klimalar tehlikeli elektronik atık kapsamında değerlendirilmektedir. Klimaların içinden CFC gazı ve yağ çekildikten sonra demontaj ünitesinde plastik, metal, kablo gibi parçalarına ayrılarak kırıcılara gönderilmektedir. İklimlendirme/soğutucu cihazların geri kazanım oranı %97’dir. Bu atık alış verişindeki klimalar toplamda 260 kg ağırlığındadır.
BT atıkları, kablo ve yazıcı tehlikesiz atık kapsamında alınmıştır. 15 kg ağırlığındadır. Tehlikesiz elektronik atık geri kazanım oranı %100’dür. Kablo geri kazanım oranı %95’tir.
1 adet bulaşık makinesi tehlikesiz elektronik atık olarak alınmıştır. 65 kg ağırlığındadır. Bulaşık makinesinin %100’ü geri kazanılmıştır.
TMM aracılığıyla gerçekleşen 4. Atık alışverişimde ise Anadolu Etap’ın bir kısım atığı “Bir dileğe dönüşsün” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Exitcom’a bağışlandı.
Toplamda ise Anadolu Etap’ın 139 kg ağırlığındaki elektronik, floresan/lamba ve kartuş/toner atıkları Exitcom’a iletildi.
TMM aracılığıyla gerçekleşen bu iki alışveriş sayesinde tehlikeli atıklar ve elektronik atıklar usulüne uygun şekilde, yetkili geri dönüşüm firması tarafından işlenerek atık kaynaklı oluşabilecek çevresel problemlerin önüne geçilmiştir.
Siz de yapabilirsiniz
Siz de ürettiğiniz atıkları TMM Platformuna ekleyip atıklarınızdan ekonomik fayda sağlayabilirsiniz
Eğer lisanslı bir atık alıcısıysanız buraya tıklayarak TMM Platformundaki atıkları inceleyebilirsiniz
Henüz üye değilseniz, TMM Platformuna üye olmak için bizimle iletişime geçmeniz yeterli
RÖNESANS HOLDİNG HAKKINDA
1993 yılında kurulan Rönesans Holding, dünyanın 20'den fazla ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet vermektedir.
İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteren Holding, dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik şirketleri arasında 36’inci sırada, Avrupa’da ise 9'uncu en büyük müteahhit olarak yer alıyor.
2017 yıl sonu verilerine göre 8,1 milyar USD aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Holding'in global cirosu ise 4,2 milyar USD.
ANADOLU ETAP HAKKINDA
Anadolu Etap, sektördeki kaliteli meyve ve meyve suyu ihtiyacını karşılamak üzere; Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve dünyanın en büyük portakal suyu üreticilerinden Brezilyalı Cutrale Grubu’nun ortaklığı ile kurulmuştur. Anadolu Etap, Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi konumundadır.
Anadolu Etap Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markası Doal’ı piyasaya sunmuştur. Amerika’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyada müşterilerine kesintisiz hizmet veren Anadolu Etap, Sürdürülebilir Tarım İlkelerini yayımlamlayan ilk şirket olmakla beraber, Global G.A.P ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahiptir.
EXITCOM HAKKINDA
Türkiye’nin ilk ve tek lamba, floresan, kartuş, toner ve pil geri kazanımını sağlayan; tüm AEEE gruplarını işleyebilen entegre bir tesise sahip olan Exitcom aynı zamanda elektronik atıklarının yönetimlerini kolaylaştırmak ve ortaya çıkabilecek riskleri azaltmak amacıyla müşterilerine bilgi güvenliği çerçevesinde veri imha ve arşiv imhası hizmeti de sunmaktadır.